"Motion Capture Workshop" büyük ilgi gördü

6.03.2024 - Güzel Sanatlar Fakültesi

SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, Çizgi Film ve Animasyon Bölümü tarafından Sense 4 Motion firmasının desteğiyle düzenlenen "Motion Capture Workshop" etkinliği, 6 Mart 2024 tarihinde Şükrü Gilisıralıoğlu Konferans Salonu'nda öğrencilerin yoğun ilgisine sahne oldu.

Etkinlik, öğrencilere oyun, animasyon ve simülasyon geliştirme alanlarında kullanılan yüksek teknoloji donanım ve yazılımlar hakkında derinlemesine bilgi vermek amacıyla planlandı. Katılımcılar, Sense 4 Motion'ın satış sorumlusu Gözde Yahya'nın hareket yakalama teknolojileri üzerine yaptığı etkileyici sunum ile başlayan bu deneyime ilk adımı attılar. Yahya'nın sunumunu takiben, uygulama mühendisi Ali İhsan Kaya öncülüğünde öğrenciler, bu teknolojilerin pratik kullanımlarına dair uygulamalı bir workshop'ta aktif rol aldılar.

Workshop'un odak noktası, sektörde yaygın olarak kullanılan el ve parmak için kablosuz motion capture donanımı, hareket verilerini izleme ve düzenleme yazılımları, ve ultra hassas, orta hacimli hareket yakalama kamerası gibi araçların tanıtımı ve kullanımıydı. Etkinlikte, öğrenciler bu teknolojilerin oyun, animasyon ve simülasyon geliştirmede nasıl uygulandığını uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldular.

Bu workshop ile öğrenciler, sektörde önemli bir yere sahip olan motion capture teknolojileri konusunda önemli deneyim ve bilgi edinme şansı yakaladılar. Sense 4 Motion tarafından sunulan uzman rehberliğinde, katılımcılar gelecekteki projelerinde bu teknolojileri nasıl entegre edebilecekleri konusunda değerli içgörüler kazandı.

Etkinlik, öğrenciler arasında sadece teknik bilgi ve beceri edinimi değil, aynı zamanda sektörel bağlantılar kurma ve gelecekteki kariyer yolları hakkında fikir edinme açısından da büyük bir başarı olarak değerlendirildi. Çizgi Film ve Animasyon Bölümü'nün ve Sense 4 Motion'ın işbirliğiyle gerçekleşen bu workshop, katılımcıların sektörle ilgili beklentilerini karşılayarak, onlara ilham veren bir deneyim sundu.